Brussels Jazz Weekend van start: 'Elk plein krijgt eigen kleur'

© BRUZZ
24/05/2024

Het grootste gratis jazzfestival van het land is vrijdagavond van start gegaan. Het Brussels Jazz Weekend palmt gedurende drie dagen drie pleinen in: dit jaar gaat het om het Sint-Katelijneplein, de Grote Markt en het Beursplein. Maar, ook in zo'n 25 omliggende cafés en bars en op vier buskerlocaties wordt verrassende muziek gespeeld. Volgens Gert Claes van de organisatie krijgt elk plein een eigen kleur.

Het festival wil vooral Belgische artiesten een podium geven en richt zich ook niet uitsluitend op jazz. Zo is er ook wereldmuziek, soul, funk, hip-hop en heel wat elektronische muziek te horen. In totaal werden 128 groepen geselecteerd voor de optredens.

Nieuw dit jaar is dat die selectie in samenwerking gebeurde met bekende muziekhuizen AB, Botanique, Bozar, Flagey, VK, Les Nuits de Botanique, Jazz Alert en de twee Brusselse conservatoria.

Met onder meer Dishwasher_, Vitja Pauwels, Lara Rosseel ARK, Manu Hermia ‘Orchestra Nazionale della Luna’, Lefto presents Jazz CatsVol. 3, Camille-Alban Spreng’s ODIL + Nina Kortekaas, Kuna Maze, Nnavy, Kolinga en Jazmyn staan er enkele tenoren van de hedendaagse jazzscene op het festival, maar er is ook heel wat nieuw talent te ontdekken op het Sint-Katelijneplein.

"Brussels Jazz Weekend is inmiddels een vaste waarde in het Brusselse voorjaar. De samenwerking met de vele ondernemers in de stad geeft het festival een extra dynamiek, waardoor de jazz, die ons land zo dierbaar is, weerklinkt in elk hoekje van ons historisch centrum", zet Fagbian Maingain (Défi), schepen van Economie van de Stad Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Events & Festivals , brussels jazz weekend , jazzfestival , muziek , jazz

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni