Meer dan 200.000 muziekliefhebbers tijdens Lotto Brussels Jazz Weekend

© Belga
29/05/2023

Het Lotto Brussels Jazz Weekend heeft tussen vrijdagavond en zondag 200.000 muziekliefhebbers gelokt. Dat laten de organisatoren zondagavond weten. Het festival, dat over vijf plaatsen in Brussel gespreid werd, bood ruimte aan meer dan 150 optredens.

Het aantal bezoekers ligt in de lijn van 2022 en 2019, het jaar voor corona. Volgens de organisatoren moeten de cijfers toelaten dat het evenement op middellange termijn een plaats verovert in de top 5 van gratis jazzfestivals in Europa. Ze danken het succes van de editie van dit jaar aan het mooie weer.

Het festival mag dan wel gratis zijn, de organisatoren schatten dat de bezoekers alles samen bijna 30 miljoen euro hebben uitgegeven. "Zo steunen ze 10.037 jobs in het gewest (werknemers in restaurants, hotels, bars, cafés...) en zorgen ze voor 6,85 miljoen euro aan inkomsten voor de verschillende bestuursniveaus via de belastingen die op deze uitgaven worden geïnd", luidt het.

Het Lotto Brussels Jazz Weekend sloot zondagavond af met optredens op de Grote Markt van Brussel, aan de Beurs en op het Sint-Katelijneplein. Op elke locatie kan een andere jazzstijl worden ontdekt.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni