| Vzw Match wil tegemoet komen aan het tekort aan ontmoetingsplaatsen voor LGBTQIA-vrouwen in onze stad.

Op donderdag vindt in de bar van het Belgisch Stripmuseum een eerste aftwerwork plaats, die speciaal gericht is op LGBTQIA-vrouwen en sympathisanten. Het initiatief betekent ook meteen het startschot van de nieuwe vzw Match.

Vzw Match werd opgericht door Chiara Christoffersen, Jolien Jaspers en Britt Mosselmans: drie vrouwen die tegemoet willen komen aan het tekort aan ontmoetingsplaatsen voor LGBTQIA-vrouwen in onze hoofdstad.

"We willen deze dames empoweren of versterken", verklaart Britt Mosselmans van de nieuwe vzw. De bedoeling is om maandelijks een ontmoetingsplek te creëren, telkens op een andere locatie in Brussel. Dat hoeft niet altijd een afterwork te zijn. "We proberen out of the box te denken", aldus Mosselmans. Vzw Match plant om in de toekomst ook netwerkmomenten, lezingen, en feestjes te organiseren.

De eerste editie is wél een afterwork voor LGBTQIA-vrouwen, die op donderdag om 17 uur in Brasserie Horta begint. "Het evenement is er voor holebivrouwen, maar ook vrienden zijn welkom", klinkt het. Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets zal er de welkomstspeech verzorgen.

Meer informatie vind je op www.queermatch.be.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Events & Festivals, vzw Match, afterwork, LGBTQIA

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni