| Een verlaten Grieks restaurant op de baksteenkaai kreeg na 35 jaar leegstand een tweede (tijdelijke) leven.

Pop-up bar voor lesbiennes sluit de deuren: ‘was een overweldigend succes'

VT
© BRUZZ
30/06/2018

Na twee maanden sluiten de tijdelijke lesbian bar Mothers & Daughters onherroepelijk de deuren. De initiatiefnemers kijken met positieve gevoelens terug op de afgelopen twee maanden. ‘Het is meer geworden dan we hadden verwacht.’

Twee maanden lang was Mothers & Daughters de enige bar voor lesbiennes in Brussel. “We wisten dat er nood was aan dit soort plek, maar het succes was overweldigend,” zegt Jessica Gysel, een van vrijwilligers. Dat succes was al te merken op de openingsavond, toen tot op het voetpad drummen was.

De vrijwilligers organiseerden verschillende workshops, lezingen en discussies. "Elke donderdagavond hadden we bijvoorbeeld een drink met sekswerkers die rond het noordstation werken," legt Gysel uit.

“Opvallend was vooral het gemengde publiek. Mensen zeggen soms dat we allemaal naast elkaar leven, maar dat was hier niet het geval,” aldus Gysel. “Ook qua leeftijd was er een mix, hier zag je zowel jonge vrouwen van twintig, maar evengoed oudere vrouwen van zestig.”

De groep vrijwilligers wil het project graag verderzetten, maar concrete plannen zijn er nog niet. “Dit was ook een experiment, om te zien of het haalbaar was. We weten nu dat dat zo is, en dat het nood aan is.”

Wie nog een laatste bezoekje wil brengen aan het bar, kan zaterdagavond gaan feesten tijdens de Grande Finale.

Mothers & Daughters Grande Finale!, zaterdag 30/06 vanaf 16u, Baksteenkaai 38, 1000 Brussel

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , Resto & Bar , Mothers & Daughters , Pride

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni