Duizend optredens op één dag voor 'Lokale Helden'

© BRUZZ
| Archiefbeeld

Op vrijdag 26 april organiseert vzw Poppunt 1.000 optredens over heel Vlaanderen en Brussel om lokaal talent in de kijker te zetten. Voor de vierde editie van 'Lokale Helden' heeft Poppunt met maar liefst 500 organisatoren uit 175 gemeenten samengewerkt. "Een uitgelezen kans voor iedereen om artiesten uit de eigen buurt te ontdekken en mee aan te moedigen", klinkt het in een persbericht.

Onder het motto "support your local scene" organiseert Poppunt een duizendtal optredens die plaatsvinden in jeugdhuizen en scholen, maar ook in fabrieken, kastelen en zelfs een klokkentoren. Het evenement is een initiatief van Poppunt, een vzw die zich profileert als het aanspreekpunt voor muzikanten, dj's en producers in Vlaanderen en Brussel.

Meer dan 800 artiesten nemen deel en zullen in hun eigen gemeente of streek optreden. Zo keren tal van bekende artiesten terug naar de plaats waar het voor hen allemaal begon.

Bovendien treedt er ook heel wat nieuw talent op. Jonge muzikanten, dj's en producers krijgen er de kans om hun eerste podiumervaring op te doen.

"Lokale Helden geeft een nieuwe generatie artiesten en organisatoren een noodzakelijke boost en de goesting om verder te ondernemen", aldus de organisatie. De organisatie werkt daarvoor samen met allerlei culturele spelers over heel Vlaanderen en Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?