Festival Moussem Cities staat dit jaar in het teken van Damascus

JC
© BRUZZ
18/12/2018

Na onder andere Tunis en Casablanca, focust het festival Moussem Cities dit jaar op de Syrische hoofdstad Damascus. Het kunstenfestival start niet in Brussel maar trapt af met een tweedaagse in Beiroet.

Die havenstad werd niet zomaar gekozen. Voor veel Syrische vluchtelingen is Beiroet hun enige toevluchtsoord. De kunstscene van Damascus verschoof dan ook gedeeltelijk over de grens naar Libanon.

Toch wil Moussem Cities zich niet profileren als een festival met een politieke agenda. Het brengt naar eigen zeggen alleen de culturele realiteit in beeld, en daar hoort ook de actualiteit van de oorlog en de dictatoriale geschiedenis van de stad bij.

Van Beiroet naar Brussel

Eens in Brussel, waaiert het festival opnieuw over de hele stad uit. Zo zijn er evenementen in Bozar en in het Kaaitheater, maar evengoed in Globe Aroma en Cinéma Nova.

Het kunstenfestival laat zich, net als vorige edities, ook niet beperken door een bepaalde cultuurtak. Zo staan er naast films, concerten en theatervoorstellingen ook rondetafelgesprekken, literaire ontmoetingen en expo's fotografie op het programma. Door die diverse aanpak wil de organisatie de lokale en uitgewaaierde Syrische kunstscène zo volledig mogelijk in beeld brengen.

MOUSSEM CITIES 01 > 28/02, Verschillende locaties

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Events & Festivals, Film, Muziek, Podium, Moussem Cities

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni