Stoemp geeft vinyls weg met onuitgegeven Brusselse pareltjes

© Danny Willems
| Onder meer exclusieve nummers van Angèle en Arno prijken op de plaat.

In het teken van de 10e editie van de Brusselse caféconcertenreeks Stoemp! geeft het collectief donderdagavond een exclusieve plaat weg in de Beursschouwburg. Onuitgegeven songs van Angèle en Arno pronken op de vinyl, alsook de nieuwe single van BeraadGeslagen. Die laatste treedt ook live op om de release te vieren.

“We hebben acht onuitgebrachte songs over Brussel uit de kluis gehaald voor de plaat,” vertelt Art Philippeth, organisator van de Stoemp!-concerten voor Poppunt aan BRUZZ. “De andere drie nummers zijn speciaal opgenomen voor deze 10e editie van Stoemp. Voor alle aanwezigen hebben we zo een plaat.”

BeraadGeslagen is één van de artiesten die speciaal een nummer creëerde voor de plaat. Het duo vernieuwt de Brusselse muziekscène met een futuristische mix van hiphop, jazz en funk. Ze treden donderdagavond ook live op.

Het evenement gaat van start om 20.00 uur en eindigt om 23.00 uur. “Wees er snel bij,” waarschuwt Philippeth nog, “want de capaciteit van de zaal is beperkt.”

Stoemp! dient al jaren als springplank voor jonge artiesten om hogerop te geraken. Het collectief organiseert gratis concerten op authentieke locaties in en rond Brussel.

Stoemp! Deluxe: BXL NEST Vinyl Release: BeraadGeslagen 02/05, 20.00u > 23.00u, Beursschouwburg

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?