200ste Jaarmarkt in Anderlecht: 'Passage is beter met de werken in de Wayezstraat'

De gemeente Anderlecht maakt zich op voor de tweehonderdste editie van de Jaarmarkt. Dieren, muziek, verschillende marktjes en een straatkunstenfestival brengen de hele dag door leven in de straten van de Anderlecht.

De Jaarmarkt, die elke tweede dinsdag van september plaatsvindt, is het Anderlechtse feest bij uitstek. Elk jaar komen bezoekers uit Anderlecht en heel Brussel massaal langs voor de honderden kraampjes, de dierenwedstrijden, de bloemenmarkt, de kermis en het grote animatie-aanbod.

Een straatkunstenfestival zorgt voor de randanimatie, met acrobatie, humor en circusactiviteiten die je zelf kan uitproberen. Een kinderboerderij, een kermis en de jaarlijkse rommelmarkt zorgen nog voor extra vertier voor jong en oud op deze jubileumeditie.

Ook dit jaar zullen de spelers van voetbalploeg RSC Anderlecht er een eigen stand hebben. Welke spelers precies aanwezig zullen zijn wordt later pas bekendgemaakt. Ze zullen de show verzorgen met o.a. een panna-competitie.

Verschillende optredens en concerten worden de hele dag door op verschillende plekken in de gemeente gehouden. Om 17 uur is er op het Dapperheidsplein een bal, om 18 uur start er een muziekoptreden van Thomas Franck Hopper. De avond wordt afgesloten met een DJ-set vanaf 20 uur.

Samen met de jaarmarkt van Jette is die van Anderlecht de grootste van het land. Hoewel het aanbod uitgebreid is, wordt het verloop van de Jaarmarkt onderbroken door aanzienlijke werken aan de Wayezstraat.

Schepen van Nederlandstalige Cultuur, Elke Roex over de Jaarmarkt in Anderlecht.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?