Jaarmarkt in Jette wordt lightversie

Jaarmarkt_Jette_2012_(c)_Ivan_Put_cmyk.jpg
© Ivan Put
| Jaarmarkt Jette 2012
© Ivan Put
| Jaarmarkt Jette 2012

De jaarmarkt in Jette maakt zijn comeback op 30 augustus nadat deze vorig jaar afgelast was door de coronapandemie. Schepen Benoît Gosselin (cdH) kondigt een ‘light’ versie van de festiviteiten aan. Op het menu van de 144ste editie staat onder andere een rommelmarkt, een kermis en vuurwerk.

Na twee jaar keert de jaarmarkt van Jette weer terug op 30 augustus. Volgens schepen Benoît Gosselin (cdH) zal het een ‘light’ versie worden door de coronacrisis, maar zal de essentie wel aanwezig zijn. Zo zal er een rommelmarkt en een kermis aanwezig zijn en kunnen omstaanders genieten van vuurwerk. “Dit belooft een groot feest te worden”, voorspelt Gosselin.

Ieder jaar vindt de jaarmarkt meerdere dagen plaats rond de laatste maandag van augustus. “Dit jaar gaan we voor de kinderen spelletjes organiseren op het Koningin Astridplein. De cafés zullen dan ook open zijn”, zegt Gosselin.

Dit jaar worden er wel extra maatregelen genomen door de coronacrisis. “De marktkramen zullen meer gespreid staan van elkaar. We gaan daarvoor dan ook de markt uitbreiden. Het parcours zal zich uitstrekken over vier à vijf kilometer”, vult Gosselin aan. “De dieren zullen ook in het Jeugdpark worden tentoongesteld om meer ruimte te creëren.”

Er zijn ook sportieve evenementen gepland. Zo vindt er bijvoorbeeld een jogging plaats op zondag 29 augustus.

Of het verder verplicht zal zijn om een mondmasker te dragen op de jaarmarkt, is nog niet beslist. “We zullen hierover nog vergaderen”, sluit Gosselin af.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?