Mario vespa

| Met de Vespa in Brussel (archief)

Autoworld viert deze zomer 75e verjaardag van Vespa

© Belga
05/07/2021

Een honderdtal Vespa's hielden zondagnamiddag halt bij het museum Autoworld in het Jubelpark om de 75e verjaardag van de stijlvolle motor te vieren. Autoworld stelt ter gelegenheid van dat jubileum ongeveer 75 oude en nieuwe Vespa's tentoon. De expo loopt tot 15 augustus.

Met ongeveer 5.000 Vesparijders verbonden aan een zestigtal officiële clubs, telt België na Italië het grootste aantal leden. Tijdens een verjaardagsrally georganiseerd door Mario Catapano, het hoofd van de Vespaclub van Grimbergen, kwam een honderdtal liefhebbers de expo in Autoworld bezoeken.

De scooter, die bekend is geworden door de films "Roman Holiday" (1953) met Audrey Hepburn en "La Dolce Vita" van Federico Fellini, is ook vandaag nog erg populair. De Italiaanse motorbouwer Piaggio & C nam in 1946 een patent op de Vespa. De scooter met de bijzondere vorm dankt zijn naam aan zijn karakteristieke geluid dat lijkt op dat van een insect: Vespa betekent wesp in het Italiaans.

De expo in Autoworld vertelt de geschiedenis van de motor en toont toestellen van 1947 tot vandaag. Onder meer de eerste zijspannen, een 150 GS Vespone die gedurende 17 jaar de meest krachtige Vespa was, een rally-Vespa en een nieuwe elektrische Vespa worden getoond.

Autoworld voorziet talrijke activiteiten tijdens de zomer. Nog tot 29 augustus is er een tentoonstelling rond de 60 jaar van de Jaguar E-type. Op 18 juli vindt een samenkomst van verzamelaars van voertuigen van dat type plaats.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni