Bijna 16.000 bezoekers voor stripfestival van Brussel

© Daniel Fouss - Belgian Comics Art Museum
| Robbedoes in het Belgisch Stripmuseum.

De twaalfde editie van het Brussels Stripfestival, dat dit jaar een maand lang werd gehouden tussen 10 september en 10 oktober, heeft bijna 16.000 bezoekers gelokt, zo meldt visit.brussels.

Dit jaar stond onder meer Zuid-Korea op het programma van het Stripfestival, naar aanleiding van de 120ste verjaardag van het vriendschaps-, handels- en scheepvaartverdrag tussen België en het Aziatische land. Tentoonstellingen en evenementen zetten Koreaanse kunstenaars in de schijnwerpers en ook verschillende signeersessies boden stripfans ook de kans om hun favoriete auteurs te ontmoeten.

De Raymond Leblanc-prijs voor jonge creatie werd toegekend aan Shih-hung Wu voor "Vents de Montagne, pluies d'océan" en de prijs van de Federatie Wallonië-Brussel voor stripverhalen aan José Parrondo.

Het stripfestival van 2021 zette ook de traditie van de Atomium Awards voort. Die werd gewonnen door Joris Mertens voor "Béatrice". Er werden nog acht andere prijzen uitgereikt.

Het stripfestival werd zondag afgesloten met een schattenjacht in het Egmontpark, in samenwerking met Éditions Kennes. Volgend jaar keert ze terug van 9 tot 11 september 2022, in Tour & Taxis.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?