| Villa Empain

Binnengluren in exclusieve art-deco-interieurs dankzij BANAD

© Belga
20/12/2023

BANAD, het Brussels Art Nouveau en Art Deco Festival, strijkt in maart 2024 voor de achtste keer in onze hoofdstad neer. Het evenement vindt van 9 tot 24 maart drie weekends lang plaats in Brussel. Op het menu staan onder meer rondleidingen in privé-interieurs, gezinsactiviteiten en een restauratiebeurs.

Tijdens het festival kunnen architectuurliefhebbers interieurs ontdekken die normaal niet toegankelijk zijn voor het publiek, door de Brusselse straten slenteren om de art-nouveau- en art-decogebouwen te bewonderen, conferenties bijwonen en langsgaan op een beurs voor restauratie.

De interieurs toegankelijk voor bezoekers zijn onderverdeeld in vier categorieën: "Essential" (must-sees), "Classic" (adressen die regelmatig worden bezocht, maar niet vanuit het oogpunt van architecturaal erfgoed), "New" (nooit eerder geopend voor het BANAD-publiek) en "Previously New" (nieuwigheden uit voorgaande jaren die dit jaar opnieuw op het programma staan). Enkele smaakmakers vind je onder dit artikel.

Tickets zijn vanaf 6 februari verkrijgbaar op www.banad.brussels, waar op 15 januari ook het volledige programma wordt aangekondigd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Events & Festivals, art nouveau, Art Deco

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni