Blake en Mortimer sieren de affiche van het tiende Brusselse Stripfeest

© Studio Jacobs/Editions Blake & Mortimer (Dargaud-Lombard S.A.)
| Striphelden Blake & Mortimer sieren de affiche van het tiende Brusselse Stripfeest.

Francois Schuiten, de Brusselse tekenaar van het laatste en gloednieuwe Blake en Mortimer-album "De laatste farao", heeft nu ook de affiche van het tiende Brusselse Stripfeest ontworpen. De inkleuring werd verzorgd door zijn trouwe kompaan Laurent Durieux. Het feest van de negende kunst start vrijdagochtend op 13 september.

Het Brusselse Stripfeest werd in 2010 voor het eerst georganiseerd en is dit jaar toe aan zijn 10e verjaardag. Van vrijdag 13 tot zondag 15 september wordt het Warandepark naar goede gewoonte ingepalmd door meer dan 250 striptekenaars die aanwezig zijn op de conferenties, screenings, signeersessies en andere activiteiten.

De traditionele Balloon's Day Parade met de reusachtige zwevende stripfiguren ontbreekt ook dit jaar niet op het programma. Er zijn wel twee nieuwigheden. In de eerste plaats de affiche, die dit jaar van de hand van François Schuiten is. Hij bracht afgelopen jaar de figuren Blake en Mortimer van Edgar P. Jacobs terug tot leven en zal hierover ook getuigen op een speciale conferentie.

De scholieren die op 13 september al opnieuw op de schoolbanken zitten, mag zich vanaf 10 uur 's ochtends verwachten aan heel wat activiteiten. Met "Het boekje van de stripverkenner" kunnen ze thematische routes ontdekken tussen de festivaltenten. De tentoonstelling "Kinderen van het verzet" brengt de kinderen dan weer kennis bij over de Tweede Wereldoorlog en het verzet in Frankrijk en België.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?