Nieuwste album Blake & Mortimer speelt zich af in Justitiepaleis

© MIVB - Gerard Dufrasne

De Belgische tekenaar Fran├žois Schuiten heeft dinsdag het nieuwste album van het bekende duo Blake & Mortimer voorgesteld. Aan "De Laatste Farao" werd vier jaar gewerkt en het Brusselse Justitiepaleis speelt er een hoofdrol in. Het album ligt vanaf woensdag 29 mei officieel in de boekhandel. De MIVB eert het nieuwe album met een gedecoreerde tram.

Het idee voor de strip ontstond toen Schuiten op enkele notities stootte van Edgar P. Jacobs (1904-1987), de bedenker van Blake & Mortimer. Daarin vond hij een idee om een verhaal van het duo te laten afspelen in het Brusselse Justitiepaleis, meer niet.

Maar voor Schuiten was het genoeg om een volledig verhaal uit te denken en daarvoor kon hij rekenen op een sterk creatief team. Op de naam van het nieuwe album staan namelijk ook de namen van cineast Jaco Van Dormael, schrijver Thomas Gunzig en colorist Laurent Durieux.

"De Laatste Farao" kan gezien worden als een vervolgverhaal op "Het geheim van de grote piramide", waar Blake & Mortimer op zoek gaan naar de verborgen kamer in de piramide van Cheops. In het nieuwe album zorgt een ongekende energie in het Justitiepaleis voor een dreiging voor de mensheid. En die leidt professor Mortimer tot in Egypte. Een link die vergezocht lijkt, maar in het Justitiepaleis zijn er net heel veel verwijzingen naar het oude Egypte te vinden.

Om het nieuwe album te eren, stelt de MIVB koffertjes voor met vier Mobib-kaarten met de afbeelding van de twee helden. Een tram die versierd is met afbeeldingen uit het album, rijdt vanaf 27 mei gedurende drie maanden door de hoofdstad. Het album ligt vanaf woensdag 29 mei in de winkels en is beschikbaar in zowel het Nederlands als het Frans.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?