Bloementapijt keert in augustus terug naar Grote Markt

© PhotoNews
| Het tweejaarlijkse bloementapijt op de Grote Markt.

In de maand augustus zal het bloementapijt opnieuw te bewonderen zijn op en rond de Grote Markt van Brussel. Omdat voorzichtigheid nog steeds geboden is, denkt het schepencollege om een wandelparkoers uit te stippelen.

Om de twee jaar kunnen bloemliefhebbers hun neus ophalen op 's werelds mooiste stadsplein. De organisatie Flower Carpet zet telkens een waar huzarenstukje neer, maar vorig jaar viel het bijzondere evenement in het water. Corona stak er een stokje voor.

Nu de vaccinatie op kruissnelheid komt, is er toch hoop voor het bloemenfestival. Schepen van Cultuur Delphine Houba (PS) bevestigde maandagavond op de gemeenteraad dat het kleurrijke tapijt opnieuw de binnenstad zal kleuren komende zomer in het midden van de maand augustus.

Al zal het er misschien toch wat anders uitzien dan andere jaren. "Aangezien we nog in de fase van geleidelijke versoepelingen zijn, is het beter om een massale toestroom naar het stadhuis te vermijden", aldus Houba. "Daarom bekijken we of we een stadsparkoers kunnen uittekenen."

De komende weken zal het schepencollege hier meer over communiceren. Ook aan het zomerprogramma wordt intussen volop gewerkt. "Veel is natuurlijk afhankelijk van wat de overheid en het coronavirus ons toestaan."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?