Bright Brussels

Bright Brussels trekt zowat 300.000 kijklustigen

© Belga - BRUZZ
14/02/2022

De zesde editie van het festival Bright Brussels sluit zondag af op een geschat bezoekersaantal van 300.000, zo heeft de toeristische dienst Visit.brussels meegedeeld. De schatting steunt onder meer op de gsm's die sinds donderdag in de buurt van de 23 lichtinstallaties werden geteld.

Naast de lichtinstallaties van nationale en internationale kunstenaars in de Koninklijke wijk, de Europese wijk en de Flageywijk, werd een OFF-programma aangeboden met nocturnes in musea en geleide bezoeken.

Voor het eerst stond de Flageywijk in de schijnwerpers op het festival, waarbij emblematische gebouwen als het Flageygebouw en de Terkamerenabdij werden belicht.

Ook in de Onze-Lieve-Vrouwkerk was een lichtkunstwerk te bewonderen. Andere nieuwigheid op deze editie was de Sibelga Light Market in het Warandepark, met een atelier voor de herstellling van kapotte lampen en een markt voor tweedehandse lampen.

Milieu-impact

Visit.brussels zegt dat het festival voor de tweede opeenvolgende keer CO2-neutraal was. Alles werd in het werk gesteld om de milieu-impact tot een minimum te beperken.

Bekijk hier het parcours:

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Events & Festivals , Bright Brussels , Flagey

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni