Bright Brussels: 'Parcours lichtfestival wordt uitgebreid naar Flageywijk'

ArBa
© BRUZZ
10/02/2022

Het lichtfestival Bright Brussels gaat donderdag opnieuw van start. Voor de zesde editie breidt het, naast de Koningswijk en de Europese wijk, nu ook uit naar de Flageywijk. Zoals elk jaar krijgen bezoekers een goedgevuld parcours voorgeschoteld met videomapping, interactieve installaties en lichtshows. "Het zijn allemaal fantastisch mooie artistieke lichtinstallaties", vertelt Jeroen Roppe van Visit Brussels.

In de Flageywijk komen er installaties in de Ter Kamerenabdij, de Koninklijke Tuin en op het Heilig-Kruisplein. Zo zal bijvoorbeeld een videomappinginstallatie op de gevel van het Flageygebouw een soundscape tot leven brengen waarin radiogolven worden nagebootst.

Naast de uitbreiding naar de Flageywijk hebben de organisatoren van het festival nog een ander nieuwigheidje voorzien: de Sibelga Light Market. Dat is een markt van meer dan 300 vierkante meter in het Warandepark, waar je beschadigde lampen kan laten herstellen en tweedehandslampen kan kopen.

In de Europese wijk worden het Jubelpark en het Leopoldpark verlicht met verschillende installaties en in de Koningswijk is het Museumplein en het Warandepark niet te missen. Voor de gelegenheid openen ook een aantal musea ook 's avonds hun deuren en worden er avondwandelingen georganiseerd.

Bright Brussels loopt van donderdag 10 februari tot zondag 13 februari, telkens tot 23 uur. Met op de drie parcours in totaal 23 installaties, door binnen- en buitenlands artiesten.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni