Ook Flageywijk dit jaar onderdeel van lichtfestival Bright Brussels

© Belga
21/01/2022

Het lichtfestival Bright Brussels is dit jaar aan zijn zesde editie toe en breidt uit. Van 10 tot 13 februari nemen een twintigtal lichtinstallaties de Koningswijk, de Europese wijk en nu ook de Flageywijk over.

Het Brusselse lichtfestival biedt de kijklustigen dit jaar opnieuw een goedgevuld parcours vol schittering en spektakel met videomapping, interactieve installaties en lichtshows. Binnen- en buitenlandse kunstenaars mogen zich in de hoofdstad komen uitleven en de bezoekers met verstomming slaan.

In de nieuwe trekpleister, de Flageywijk, komen er installaties in de Ter Kamerenabdij, de Koninklijke Tuin en op het Heilig-Kruisplein. In de Europese wijk worden het Jubelpark en het Leopoldpark verlicht met verschillende installaties en in de Koningswijk is het Museumplein en het Warandepark niet te missen.

Het is dit jaar niet enkel kijken, maar ook beleven. In het Warandepark vindt bijvoorbeeld de Sibelga Light Market plaats. Een markt van meer dan 300 vierkante meter die gewijd is aan het herstellen van beschadigde lampen en de verkoop van tweedehandslampen. Voor Bright Brussels openen verschillende musea ook 's avonds hun deuren en er komen ook avondwandelingen.

"De bezoekers kunnen met een bewonderende blik naar tal van werken van internationale kunstenaars te kijken. Of ze kunnen een gloednieuwe nocturne gaan bezoeken in één van de culturele instellingen. Iedereen kan met of zonder gids een parcours kiezen om ons erfgoed en Brussel in een andere gedaante te leren kennen," vertelt Brussels minister-president Rudi Vervoort.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni