Bright Brussels lokt half miljoen bezoekers: ‘En de slotavond moet nog beginnen’

KVDP
© BRUZZ
06/11/2021

Nog voor het afsluiten van het tiendaagse lichtfestival heeft Bright Brussels al een half miljoen bezoekers geteld. De organisatie heeft het over een succeseditie. Wie het licht- en klankspektakel toch gemist heeft, moet niet lang wachten voor de volgende editie.

Het lichtfestival Bright Brussels ging op 28 oktober van start en loopt nog tot deze avond. Het festival zette dit jaar de Koningswijk en de Europese wijk in de kijker met zestien lichtinstallaties van artiesten uit binnen- en buitenland. Het Koninklijk Paleis speelde tijdens deze editie een hoofdrol. Op de gevel aan het Paleizenplein was dit jaar een videomapping van het Belgische collectief Dirty Monitor te zien.

“Bij die kunstwerken was er ook een primeur. De monumentale cartografie op de gevel van het Konklijk Paleis gaf een idee van het interieur van het iconische gebouw”, klinkt het bij Bright Brussels. De Kunstberg werd ’s avonds dan weer omgetoverd tot “le jardin magique du Mont des Arts“ van het Brusselse collectief Magic Monkey.

Volgens de organisatie werden voor deze editie meer inspanningen geleverd op vlak van duurzaamheid. “Dat was trouwens een van de criteria die de jury hanteerde bij de selectie van de werken die op het festival werden getoond. Daarnaast werden meer milieuvriendelijke technieken gebruikt. Het maakte dat Bright Brussels voor het eerst volledig CO2-neutraal werd.”

500.000 bezoekers

Na negen avonden heeft Bright Brussels al een half miljoen bezoekers geteld, beduidend meer dan de 388.000 mensen vorig jaar. Toen ging het om een recordaantal. “En de slotavond moet nog beginnen”, klinkt het bij Bright Brussels.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Cultuurnieuws , Bright Brussels

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni