| Bright Brussels in 2019.

Speciale editie van lichtfestival Bright Brussels duurt tien avonden

© Belga
23/09/2021

Bright Brussels, het lichtfestival in Brussel, pakt dit jaar uit met een speciale editie die tien avonden duurt, van 28 oktober tot 6 november. Het festival laat zijn licht schijnen over verschillende wijken van de hoofdstad. Dat meldt organisator visit.brussels donderdag.

Door de coronacrisis kon het vierdaagse festival niet plaatsvinden in februari. De organisatie maakt er dit najaar een speciale editie van een stippelde in de hoofdstad twee routes uit die bestaan uit zestien "meeslepende en ludieke artistieke werken". De Koninklijke en de Europese wijk worden gedurende tien opeenvolgende avonden verlicht door zestien kunstwerken van lokale en internationale kunstenaars.

Het Europees Parlement ontvangt een lichtkunstwerk op de Esplanade Solidarnosc 1980. Dat is volgens de organisatie "een uitgelezen kans voor bezoekers om het Europees Parlement vanuit een nieuwe invalshoek te ontdekken". Het Koninklijk Paleis op het Paleizenplein wordt het toneel van een grootschalig videomappingproject door Belgische kunstenaars.

Tot slot biedt het festival ook een OFF-programma met diverse activiteiten en evenementen: van nachtelijke evenementen in musea en winkels tot lichtshows voor fijnproevers, dj-sets en workshops. De afgesloten gedeelten van het parcours zijn alleen toegankelijk op vertoon van het Covid Safe Ticket. De gezondheidsmaatregelen blijven gedurende de rest van het evenement van kracht. Meer informatie over de installaties en animaties op de website.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni