© MIVB | De tram rijdt speciaal verlicht in de kleuren van het lichtfestival.

Bright Festival verlicht nu ook MIVB-trams

JDK
© BRUZZ
13/02/2023

Van 16 tot 19 februari keert het Bright Festival of Lights terug naar Brussel. Voor deze nieuwe editie zal de organisatie een MIVB-tram op de lijnen 92 en 93 doen schitteren. Daarnaast verhoogt MIVB ook de frequentie van buslijnen 56 en 59 om de verplaatsingen van nieuwsgierigen voor het festival te vergemakkelijken.

Dit jaar vindt het Bright Festival plaats in drie wijken: de Koninklijke-, de Europese- en de Lehonwijk in Schaarbeek. Van donderdag 16 tot en met zondag 19 februari biedt het festival van 19 tot 23 uur drie routes met meer dan twintig originele kunstinstallaties aan in die wijken.

Tijdens de vier dagen van het festival rijdt de hele dag een tram met verlichting binnenin, speciaal verlicht in de kleuren van het lichtfestival. De tram rijdt op de lijnen 92 en 93, die verschillende locaties langs de festivalroute bedient.

Het Art Nouveau-patrimonium van Brussel vormt dit jaar het centrale thema en verschillende musea stellen een programma op ter aanvulling van deze vier avonden

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie