Brihang, Shaggy en Youssou N'Dour op Couleur Café

© Heleen Rodiers

De affiche van Couleur Café 2020 krijgt steeds meer vorm en vooral meer grote namen. Met Shaggy en Youssou N'Dour zullen er volgende zomer twee legendes het podium onder het Atomium bestijgen. De Belgische hiphopscene zal naar aloude traditie goed vertegenwoordigd zijn. Brihang maakt er zijn wederoptreden.

Voor Shaggy wordt het de allereerste keer dat hij zijn opwachting maakt op Couleur Café. Met zijn dancehall beats en vooral wereldhits zoals Boombastic en It Wasn't Me staat de Jamaicaan garant voor een zwoele avond in het Ossegempark.

Youssou N'Dour daarentegen prijkt al voor de zevende keer op de affiche. Brussel houdt van de Senegalees en zijn betoverende stem. Samen met de eerder aangekondigde reggaegroep Dub Inc behoort N'Dour tot de jaarlijkse publiekslievelingen.

Hiphop uit Brussel

De fans van de Belgische hiphop mogen zich al in hun handjes wrijven, want er zakken behalve headliner Roméo Elvis nog mooie namen af naar de Heizel. Couleur Café 2020 betekent de terugkeer van het Brusselse rapduo Caballero & JeanJass.

Daarnaast is het energieke Le 77 opnieuw aanwezig voor een thuismatch in Laken. Brihang, intussen bekeerd tot Brusselaar, zal er na het jaar van zijn absolute doorbraak zijn wederoptreden maken. In 2018 debuteerde de West-Vlaamse woordgoochelaar er. Couleur Café viert volgend jaar zijn dertigste verjaardag op 26, 27 en 28 juni.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?