Brosella organiseert mini-festival in het Groentheater

© Festival Brosella
| Brosella XXS vindt van 6 tot en met 9 augustus plaats in het Groentheater aan de voet van het Atomium.

Brosella XXS gaat van donderdag 6 tot en met zondag 9 augustus door in het Groentheater aan de voet van het Atomium. Voor deze bijzondere XXS-editie vinden de concerten plaats over vier dagen in plaats van twee.

Het Brosella Festival werd in juli noodgedwongen geannuleerd, de organisatoren kunnen nu alsnog het publiek uitnodigen voor een alternatief festival in het kader van Hello Summer van de Stad Brussel.

In normale omstandigheden brengt Brosella één weekend boordevol muziek met tijdens de eerste dag folk en de tweede jazz. Voor deze bijzondere XXS-editie vinden de concerten plaats over vier dagen in plaats van twee. Ze gaan enkel door in het Groentheater dat omwille van de sanitaire maatregelen maximaal plaats zal bieden aan 400 personen.

Twee sessies

De eerste twee dagen staan in het teken van folk en zaterdag en zondag ligt de focus op jazz. Er vinden telkens twee sessies plaats met dezelfde concerten: een eerste sessie van 15 tot 18 uur en een tweede van 19 tot 22 uur. Zowel zaterdag als zondag begint het XXS-festival met een speciale extra sessie voor kinderen en hun ouders.

Onder andere zangeres Naima Joris, pianist Bram De Looze, het trio van trompettiste Pauline Leblond en Aka Moon zijn van de partij. Toegang is gratis, maar reserveren is verplicht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?