| Anima 2024 zal focussen op sciencefiction-animatiefilms.

Brussels animatiefilmfestival Anima pakt uit met nieuwigheden

© Belga
23/10/2023

Het Brusselse internationale animatiefilmfestival Anima heeft maandag een vooruitblik geworpen op zijn komende editie, de 43ste al. De organisatoren leggen in 2024 de focus op sciencefiction en voorzien ook meer activiteiten voor kinderen. Ze komen ook met een nieuw logo en een nieuwe zaal.

Anima vindt normaal plaats in de 'pakketboot' op het Flageyplein, maar deze editie opent het festival een nieuwe, tweede zaal in de De Vergniesstraat achter het Flageyplein. Daar zal een dertigtal bijkomende voorstellingen geprogrammeerd worden.

Daarnaast kiest het festival voor de vierde keer voor een nieuwe look. Een nieuw logo "vat de ziel van Anima samen: krachtig en speels, net zoals de sfeer van het festival en met een vleugje animisme," aldus de organisatoren.

Anima is het enige animatiefilmfestival in België waarvan de winnaars in aanmerking komen voor de Oscars. De selectie van de kortfilms wordt op 1 december bekendgemaakt.

De volgende editie van Anima vindt plaats vanaf 23 februari tot 3 maart 2024 in Flagey, het Marni Theater en Cinematek. Ook een tiental steden in Vlaanderen en Wallonië neemt deel aan het festival. Tickets kosten tussen 5 en 8,5 euro, afhankelijk van de voorstelling.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni