Review
Score: 3 op 5

Le règne animal: 'Beestige sciencefiction met klauwen'

04/10/2023

Keuzestress in de bioscoop? Filmfanaat Gerd helpt je op weg en recenseert iedere woensdag voor BRUZZ radio zijn Film van de Week. Vandaag is dat Le règne animal.

Een Franse ecologische sciencefictionfilm met een snuifje horror en een pleidooi voor tolerantie tegenover mensen die anders zijn: geef toe, je ziet het niet iedere week vanuit Frankrijk in je lokale bioscoop landen.

In Le règne animal transformeert een deel van de bevolking door een mysterieuze ziekte in inktvisvrouw, vogelman of kameleonmeisje. CGI komt er amper aan te pas, de makers van deze film vertrouwen volledig op de artisanale kostuums waarmee ze hun liefde voor outsiders uitdrukken.

Zoals in elke goede monsterfilm is de mutatie meer dan een gimmick. Hier is die metafoor voor een geaardheid die verschilt van de zogezegde heteroseksuele norm, of voor een huidskleur die niet wit is.

In de hoofdrollen herkent u de Franse sterren Adèle Exargopoulos (Passages, La vie d’Adèle) en Romain Duris (Coupez, L’Auberge espagnol), maar het is de muterende tienerzoon Paul Kircher die echt indruk maakt.

In de bioscoop vanaf 4 oktober

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni