Brusselse evenementensector krijgt 30 miljoen euro steun

© Trax
| Feest in de Fuse (voor de coronacrisis).

De Brusselse regering heeft donderdag op voorstel van staatssecretaris voor Economische Transitie Barbara Trachte beslist 30 miljoen euro uit te trekken voor steun aan de evenementen-, uitgaans-, toeristische en culturele sector. Dat gebeurt door de invoering van een nieuwe premie.

Het maximumbedrag van de premie is 9.000 euro. Die is bestemd voor de Brusselse ondernemingen en zelfstandigen die hun activiteit nog niet hebben kunnen hervatten als gevolg van de maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad of die nog steeds zwaar worden getroffen door de coronamaatregelen. Het betreft meer dan 3.000 ondernemingen en zelfstandigen.

Het bedrag wordt bepaald op basis van het omzetverlies van de aanvragende onderneming. Het minimumbedrag van de premie is vastgesteld op 3.000 euro. Om in aanmerking te komen, moet de onderneming of zelfstandige ten minste één vestigingseenheid in het Brussels Gewest hebben die op 18 maart 2020 bij de Kruispuntbank van Ondernemingen was geregistreerd, minder dan 50 voltijdse werknemers in dienst hebben en op 20 oktober btw-bijdragen betalen.

De sectoren die in aanmerking komen zijn erg divers, gaande van personenvervoer, over catering, filmvertoningen, design, verhuur van keuken- en tafelgerei, bloemen en planten of tenten, reisbureau's en congresorganisatoren tot uitbaters van kermisattracties. Het beheer van de premie wordt toevertrouwd aan het agentschap Brussel Economie en Werkgelegenheid.

Voor grotere bedrijven uit de sector overweegt de regering leningen tegen zeer lage rentevoeten via Finance&Invest.brussels te verstrekken. Daarover volgt later meer informatie, aldus staatssecretaris voor Economische Transitie Barbara Trachte (Ecolo).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?