Brusselse Nuit Blanche belicht de klimatologische urgentie

© AWG, noA en Sergison Bates
| Thurn & Taxiswijk.

De 17de editie van Nuit Blanche in Brussel-stad belicht dit jaar de klimatologische urgentie. Op de site van Tour & Taxis worden op zaterdag 5 oktober liefst 15 installaties neergepoot die zich binnen het thema "Human versus Nature" inspireerden op de uitdagingen van duurzame ontwikkeling.

Kunst wordt vaak gebruikt als een manier om maatschappelijke problemen aan de kaak te stellen en dat is exact wat de kunstenaars tijdens Nuit Blanche zullen doen. Op deze manier wil het kunstevenement bijdragen tot de bewustwording van het publiek. "De ontbossing in Brazilië, de natuurramp op de Bahama's en de sanitaire ebolacrisis in de Democratische Republiek Congo tonen aan hoe zorgwekkend de milieuproblematiek is. Kunstenaars zijn niet ongevoelig voor deze natuurrampen en de klimatologische urgentie", klinkt het bij Nuit Blanche.

'Voorbeeldige duurzame wijk'

De locatie waar het maatschappelijk evenement doorgaat is ook altijd gelinkt aan het thema. Deze editie werd er gekozen voor de site van Tour & Taxis. Een plek binnen de kanaalzone die in volle ontwikkeling is en de ambitie heeft om een voorbeeldige duurzame wijk te worden met groene ruimte, een goede sociale mix en respect voor erfgoed.

De 15 installaties van Nuit Blanche zullen verspreid zijn over de hele site van Tour & Taxis, zowel in de verschillende gebouwen als in het park. De toegang tot het evenement is volledig gratis en duurt van 19.00 uur 's avonds tot 03.00 uur 's nachts.

NUIT BLANCHE 05/10, Thurn & Taxis

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?