Brusselse Vakantiesalon richt zich op de reizende avonturiers

© Belga
21/01/2020

De avontuurlijke reizigers die niet enkel aan het strand of het zwembad willen liggen, zitten dit jaar goed op de 62ste editie van het Vakantiesalon van Brussel in Brussels Expo. Er staan namelijk twee nieuwigheden op het programma: "Camp'in & Out" en "Sports & Adventure". Het gastland van deze editie is Cuba.

Vakantie betekent voor velen nog steeds ontspanning en gezelligheid, maar voor sommige reizigers mag het ook wel een beetje actiever, sportiever of uitdagender. Het Vakantiesalon richt zich daarom specifiek tot de avonturiers.

In Paleis 4 laat "Camp'in & Out" alle kampeerfanaten kennis maken met verschillende modellen campers, tenten, caravans en plooiwagens en natuurlijk ook de gezelligste kampeerplaatsen in binnen- en buitenland. Het "Sports & Adventure"-evenement zorgt dat de actieve reizigers dan weer de juiste aanbieder vinden voor hun golfuitstap, duikvakantie, fietstrip of safari.

Naar jaarlijkse traditie staat er ook een gastland in de kijker en dat is dit jaar Cuba. Het Caribische eiland staat bekend om zijn salsa, rum en sigaren, maar ook om zijn woelige geschiedenis. De reizigers kijken vandaag voorbij die vooroordelen en clichés, luidt het, en dus benadrukt het Vakantiesalon dat deze bestemming een rijk gamma biedt van overweldigende natuur, gastronomische keuken en cultureel patrimonium. Op het "Varadero Beach" in Paleis 3 komt de ontspannen Cubaanse sfeer al helemaal tot leven.

Tenslotte is er nog aandacht voor de ecologische voetafdruk van de reizigers. De exposanten bieden daarom heel wat oplossingen en alternatieven zoals een CO2-compensatie, bestemmingen dicht bij huis, natuurreizen, alternatieven voor het vliegtuig of reizen gekoppeld aan milieu-initiatieven zoals een strandschoonmaak.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Events & Festivals , vakantiesalon

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni