Core Festival: 'Stay tuned voor de tweede editie'

Core Festival 2022
© Cato Beljaars
| Core Festival 2022
© Cato Beljaars
| Core Festival 2022

Het nieuwe Core festival in het Brusselse Ossegempark is begonnen aan zijn tweede en afsluitende dag. De eerste festivaldag verliep sfeervol en zonder incidenten. Zaterdagavond sluit Jamie XX af en is de Belgische festivalzomer echt vertrokken.

"Iedereen was zeer blij met de start van de festivalzomer. Voor heel wat mensen was het een nieuwe ervaring dat nog een soort gat opvult dat er was in de Belgische festivalscène. Een mooi festival en een blijver om de komende jaren uit te bouwen", zegt woordvoerder Jordy Van Overmeire.

Op de eerste festivaldag was er aan sfeer geen gebrek met de Belgische Lous and the Yakuza op het Ardo hoofdpodium.

Meute zorgde in het overdekte Endoma voor een totaalspektakel en muzikaal hoogtepunt. Nadien was het de rapper Nas die de wei aan het bewegen bracht en dat deden de twee afsluitende namen Peggy Gou en Paul Kalkbrenner ook.

De organisatie had geen noemenswaardige incidenten te melden.

Op de afsluitende zaterdag wordt er veel verwacht van onder meer Caribou, The Blaze, Fatima Yamaha en de afsluiter Jamie XX.

Na de voorverkoop werden er elke dag 20.000 bezoekers verwacht, maar het goede weer heeft last minute nog voor een verhoogde ticketverkoop gezorgd.

Core wil als 'boutique festival' een nieuwe ervaring bieden in het groene decor van het Ossegempark met live muziek en kunst. De samenwerking tussen Rock Werchter en Tomorrowland wil ook volgend jaar terugkeren.

"We kunnen nog geen nieuwe datum meegeven, maar 'stay tuned'", zegt Van Overmeire.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?