Dit jaar een kleinere Meyboom en een planting in beperkte kring

Bekijk ook de afspeellijst: woensdag 15 juli 2020

Op zondag 9 augustus vindt de planting van de Meyboom plaats, maar die zal er dit jaar door het coronavirus anders dan anders uitzien. "Ik weet dat we niet mogen dansen, maar we mogen toch een potje pakken."

De planting zal in beperkte kring doorgaan: er wordt geen publiek toegelaten. Ook de grote stoet en de samenkomst op de Grote Markt zal met een veel kleinere groep gebeuren: enkel leden met polsbandje zijn toegelaten, zo’n 400 personen.

De Meyboom planting is een van de weinige culturele activiteiten die dit jaar mag plaatsvinden. De leden van de folklorische organisatie zijn dan ook heel dankbaar dat er een oplossing is gevonden. Via een livestream op Facebook kan iedereen het evenement volgen. Daarnaast worden alle andere veiligheidsmaatregelen, zoals afstand bewaren, gehanteerd.

"We moesten onze boom planten. Als we de traditie niet respecteren, zou de planting naar Leuven gaan, onze concurrenten. We zijn heel blij dat de stad een gepaste oplossing vond", aldus de voorzitter Jan Brusten. "Dit jaar wordt het wel een kleinere boom. Eentje van 6 meter in plaats van van 10 of 12 meter."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?