| Archiefbeeld

Dit kan je allemaal doen in Brussel tijdens het paasweekend

AAB
15/04/2022

Pasen loert om de hoek. Met het einde van de vakantie in zicht is dit het perfecte moment om tijdens het (lange) weekend nog eens op stap te gaan in de hoofdstad. BRUZZ bundelde enkele activiteiten die de komende dagen in Brussel te beleven vallen.

Paaseieren rapen

Wie aan Pasen denkt, zegt paaseieren. Voor de gelegenheid verstopte de paashaas voor kinderen jong en oud chocolade eitjes in de hoofdstad. BRUZZ Ket bundelde alvast alle locaties waar er een jacht op eieren georganiseerd wordt.

Ontdek alle locaties op BruzzKet

Hopla! Circus Festival

Sinds maandag kon je in Brussel al genieten van de acrobatieën van het cirucsfestival Hopla! Met nog twee dagen te gaan, pakt het collectief uit met een heleboel indrukwekkende acrobaten, vuurdansers, jongleurs en nog meer stunts. En... het is gratis. Ook hiervan maakte BruzzKet onlangs een overzicht.

Vind hier de het programma van Hopla!

Hopla!

| In heel Brussel kan je circusartiesten terugvinden

Festival, Les Equinoxes

Feministisch, inclusief, duurzaam en toegankelijk. Zo omschrijft de vzw SIF hun festival: Les Equinoxes. Op 16 april kan je in de Gare Maritime van Thurn & Taxis het (voornamelijk vrouwelijk) talent van de hoofdstad in al volle glorie terugvinden. Zoals de organisatoren het zelf zeggen “het festival wil een samenleving weerspiegelen waarin een pluraliteit van genderidentiteiten evolueert. Daarom zal minstens de helft van het programma bestaan uit vrouwen en mensen van minderheden”. Verwacht veel concerten, dansshows, drag queens, ateliers, kinderactiviteiten en foodtrucks.

Les Équinoxes festival

equinoxes.jpg

| Festival Les Équinoxes

Expo: Orient Expres

Een van de beroemdste treinen in de wereld staat nog één weekend in het Train World-museum in Schaarbeek. De expo is een ode aan het verhaal van de trein en zijn ontwikkelaar, Georges Nagelmackers uit Luik. Orient Express is een onderdeel van het programma van Europalia Trains & Tracks. Met een waaier aan activiteiten tijdens het bezoek, is de expo een absolute aanrader voor de hele familie.

Expo: Orient Expres in Train World

Orient Express

| De Orient Express

Expo: Kasper Bosmans in WIELS

Kunstliefhebbers kunnen tot 14 augustus naar het WIELS in Vorst voor de expo van Kasper Bosmans. In zijn nieuw werk Husbandry (wat fokken, boeren en goed huishouden betekent) wil hij op een speelse manier de wereld van vandaag representeren. “Kasper Bosmans (° 1990, België) is een scherpe observator van de vele manieren waarop beelden de grens tussen natuur en fictie, kunst en ambacht aftasten. Vanuit een intuïtieve antropologische benadering neemt hij de overblijfselen van lokale tradities en mythologische iconografie in de wereld van vandaag” zegt het WIELS.

Kasper Bosmans: Husbandry in WIELS

De Kleine Prins: Tussen de Mensen

Voor wie ondanks het mooi weer toch liever binnenblijft, valt er in Paleis 2 in Laken de immersive experience van De Kleine Prins te beleven. Een meeslepende tentoonstelling die de bezoeker onderdompelt in het hart van een uitzonderlijk en aangrijpend werk. Ontdek de wereld van de Kleine Prins, het leven van Antoine de Saint-Exupéry en de denkbeeldige ontmoeting tussen de Kleine Prins en zijn schepper.

De Kleine Prins: Tussen de Mensen

kleine_prins.jpg

| Expo: De Kleine Prins, Tussen de Mensen

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Events & Festivals, Cultuur, Festival, Hopla!, De Kleine Prins, pasen, tips, Expo, paleis 2, Equinoxes, Thurn & Taxis, Gare Maritime, kunstencentrum WIELS

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni