eindejaar 2019

Dit zijn de beste feestjes om 2020 in te dansen

(archiefbeeld)

De Brusselse nachtclubs en caféuitbaters halen ook dit jaar alles uit de kast om iedereen een fantastische oudejaarsavond te bezorgen. Voor feestvierders die nog twijfelen, stelde BRUZZ een top elf van niet te missen feestjes op.

NYE 24h Rave

Wie het nieuwe jaar meteen grondig wil inzetten, kan opteren voor een rave in nachtclub C12 die maar liefst 24 uur duurt. Het feestje gaat van start op 31 december om 23 uur, en dooft pas uit op 1 januari om 23 uur. Tickets kosten 22,5 euro.

Midnight Magic NYE

Het prestigieuze Hôtel de la Poste op de site van Tour & Taxis opent vanaf 22.30 uur de deuren voor liefhebbers van elektronische muziek. Prijzen variëren van 15 euro tot 25 euro naar gelang het uur.

Les Bals

Met Les Bals keert FFORMATT terug naar het verleden. Vanaf 1 uur ’s nachts openen de deuren om bezoekers te trakteren op een mix van muziek van de jaren ’50 tot vandaag. Om 8 uur 's ochtends loopt het feestje af. Tickets kosten 14 euro in voorverkoop, maar 30 euro ter plekke.

Sylvester Funeral Party

Atelier 210 verwelkomt iedereen voor een buffet, concerten, een dansfeest en ... een begrafenis. Wie afscheid wil nemen van de arme Sylvester, kan dat aan 30 euro voor het buffet, en 15 euro voor het dansgedeelte vanaf 23 uur. Tickets zijn enkel verkrijgbaar via voorverkoop.

New Year’s Eve

Met onder andere Kollektiv Turmstrasse zet ook Fuse het nieuwe jaar opnieuw knallend in. Tickets kosten 15 euro en het feestje start vanaf 23 uur.

Catclub x La Brigade

Nieuwe nachtclub Kattenbak biedt vanaf 00.30 uur tot 8 uur 's ochtends ononderbroken house en techno. Wie vroeg komt, mag binnen aan 15 euro. Wie na 1 uur komt, betaalt 20 euro.

Not in Club For NYE

Not In Club regelde net zoals vorig jaar een locatie in hartje Brussel, maar het adres blijft geheim tot de dag van het event. Het feestje gaat van start om 22 uur. Vroege vogels betalen 13,5 euro, VIP-tickets kosten bijna het dubbele.

NYE 2020

De Sint-Gorikshallen bieden op oudejaarsavond met Daryl, Azo, Fantome en Anthony zowel house, techno en elektronische muziek, als klassiekers uit de voorbije decennia aan. De deuren openen een halfuurtje voor middernacht en inkom is gratis.

NYE Night Shop Party

Wie er altijd al van droomde oudejaarsavond in een nachtwinkel door te brengen, krijgt dit jaar opnieuw een kans. Met een samenwerking tussen Brikabrak en Grover beloven de organisatoren nog betere vibes dan vorig jaar. Het feestje start om 23.59 uur en inkom – het blijft een nachtwinkel – is gratis.

NYE w/ Sheridan & Salvatore

Café Bonnefooi in de Steenstraat pakt op oudejaarsavond uit met twee dj’s: Salvatore en Sheridan. Liefhebbers mogen aankloppen vanaf 22 uur en hoeven niet op te houden met dansen tot 8 uur ’s ochtends. Er wordt geen inkom gevraagd.

Red Cup Party

Ritchie Santos, Simon Le Saint, Zoey Hasselbank en Geo zullen op oudejaarsavond de hiphopplaten aan elkaar rijgen in de Bloody Louis. Elk uur vindt bovendien een ‘bloody countdown’ plaats. Deuren openen om 22 uur en tickets kosten 20 euro.

Voor de eerste vijf feestjes in deze lijst geeft BRUZZ Radio vanaf maandag 23 december dagelijks ticketjes weg.

Wie overigens geen fan is van nachtclubs, kan traditiegetrouw het vuurwerk op oudejaarsavond gaan bewonderen. Precies om middernacht wordt op het Belgiëplein vlakbij het Atomium een vuurwerk afgestoken dat maar liefst achttien minuten zal duren. Voor en na het vuurwerk krijgen feestvierders de kans om zich uit te leven op tijdloze klassiekers en de hits van het voorbije jaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?