Duizenden bezoekers voor Open Monumentendagen

De Sint-Gorikshallen is het centrale infopunt van de Open Monumentendagen

Dit weekend werden 96 locaties opengesteld voor het publiek tijdens de Open Monumentendagen. Daarop kwamen duizenden bezoekers op af.

Een week na de Open Monumentendagen in Vlaanderen was het de beurt aan Brussel. Ook hier bleek het een succesvol weekend te zijn, al is het nog te vroeg voor een definitieve balans. "Volgens de eerste contacten hebben alle locaties hun deel van het succes gehad", klinkt het bij Urban.brussels, dat de Open Monumentendagen organiseert.

Uit de eerste cijfers blijkt dat plaatsen die voor de eerste keer deelnamen of uitzonderlijk geopend waren veel bezoekers over de vloer kregen. De ateliers van de Munt verwelkomden 600 bezoekers op een namiddag, 1.500 mensen bezochten de ambtswoning van de gouverneur van de Nationale Bank. In totaal werden 96 locaties opengesteld. Daarnaast vond er een honderdtal activiteiten plaats, waaronder fietstochten, tentoonstellingen en wandelingen.

“Dit nieuwe succes van de Open Monumentdagen toont aan hoe de Brusselaars zich aangetrokken voelen tot hun geschiedenis” aldus Pascal Smet (One.brussels), staatssecretaris bevoegd voor Stedenbouw en Erfgoed.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?