Etterbeek geeft groen licht voor twee concerten op 1 mei

© Belgaimage
| Vincent De Wolf, MR-burgemeester van Etterbeek. Op de achtergrond Didier Gosuin (Défi), burgemeester van Oudergem

De burgemeester van Etterbeek Vincent Dewolf heeft twee concerten in openlucht goedgekeurd. Beide evenementen zouden doorgaan op 1 mei en de coronamaatregelen worden gerespecteerd. "We leven in een vrij land."

Op 1 mei worden in Etterbeek twee openlucht concerten georganiseerd. Per evenement zijn er maximaal 50 toeschouwers welkom. Mondmaskers blijven wel verplicht, net als social distancing. Volgens burgemeester Vincent Dewolf is het een kwestie van evenwicht. "We leven in een vrij en democratisch land, waar alles toegelaten is behalve als het verboden is," vertelt de burgemeester aan RTBF. "Ik heb beslist dat als de evenementen in een goed kader en in de buitenlucht worden georganiseerd, het door kan gaan als manifestatie. Een manifestatie tegen de situatie waarin de cultuursector zich bevindt."

De concerten gaan door op een locatie gekozen door het gemeentebestuur. Er zullen strikte controles zijn aan de ingang. Security-agenten zullen toezien dat de regels worden nageleefd en de orde wordt bewaard. "Ik denk dat op deze manier alle regels worden gerespecteerd, maar ook dat vrije meningsuiting mogelijk is in veilige omstandigheden."

De manier waarop Dewolf de wet op samenkomen interpreteert, wordt door een meerderheid van de Brusselse burgemeesters aanvaard. De administatrieve autoriteiten houden er rekening mee dat er een garantie moet zijn op de vrijheid van meningsuiting en op manifesteren.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?