| Sky Bikes of fietsen in de lucht in Schaarbeek

In het Josaphatpark staat tot en met zondag 'Sky Bikes', een attractie waarbij mensen de lucht ingaan op een fiets. Het evenement lokt hevige reacties uit op sociale media, omdat de gemeente Schaarbeek te weinig zou doen voor gewone fietsers.

Ook in Schaarbeek pikken ze hun graantje mee van de wielergekte rond de start van de Ronde van Frankrijk. De wielerwedstrijd zal zondag door de gemeente passeren - via de Lambermontlaan - en tot dan kunnen mensen ook een bijzondere attractie uittesten aan de voet van de Brusiliatoren.

Het gaat om de Sky Bikes, een installatie waarbij mensen op een fiets de hoogte ingaan. Wie niet overmand wordt door hoogtevrees, kan dan genieten van een ongewoon uitzicht.

Schepen van Sport Thomas Eraly (Ecolo) testte de installatie vandaag al uit en postte daarvan foto's op Facebook. Dat lokte ook negatieve reacties uit. Zo noemt een buurtbewoner de promotie "wansmakelijk" omdat het gemeentebestuur te weinig zou doen om de veiligheid van voetgangers en fietsers te verbeteren. Schaarbeek was de voorbije maanden het toneel van enkele veelbesproken verkeersongelukken.

Schepen Thomas Eraly sky bike

| Schepen van Sport Thomas Eraly test de installatie uit.

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar redactie@bruzz.be gestuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek , Events & Festivals , Gezien , Sky Bikes , luchtfietsen , fietsen , verkeersveiligheid , Josaphatpark , Thomas Eraly , Tour , Ronde van Frankrijk , Grand Départ

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni