Het nieuwe fresco van de kunstenaar DACO op het Florair 1 gebouw in Jette.

Een nieuwe, grote muurschildering op het Florair 1 gebouw in Jette is donderdag onthuld. Het fresco maakt deel uit van “Yes We Can Jette”, een initiatief dat de gemeente een nieuw aangezicht wil geven en op de kaart wil zetten als ‘streetartgemeente'.

Deze zomer zullen 20 nieuwe vuilnisbakken en een fresco van 400 m2 het streetartparcours vervolledigen.

Het is de derde editie van van het streetartevenement. “Yes We Can belichaamt meer dan ooit de wens om van Jette een culturele mijlpaal en een broeinest van straatkunst in Brussel te maken”, zegt bevoegd schepen Mounir Laarissi (Les Engagés)

“In drie jaar tijd hebben ondertussen 10 reuzenfresco's en zo'n 120 beschilderde vuilnisbakken het aangezicht van Jette veranderd”, vervolgt de schepen.

Het ontwerp van de Franse kunstenaar Damien Collignon, beter bekend onder zijn artiestennaam DACO, kon de Jettenaren het meest bekoren. Zijn gigantische giraffen pronken nu op de zuidelijke gevel van het Florair 1 gebouw in de Guillaume De Greeflaan.

“Het betreft een muur van sociale huisvesting, waarvan de bewoners zullen samenleven met mijn tekening. Het is daarom belangrijk geweest dat de bewoners werden betrokken bij het validatieproces”, aldus de kunstenaar.

Het kostte Collignon twee weken om het resultaat, van 36 meter hoog en 12 meter breed, te voltooien. Het fresco wordt op 5 juli om 18.00 uur tijdens een officiële vernissage ingehuldigd.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni