Thorgal, één van de succesvolste stripreeksen van uitgeverij Lombard.

Gratis stripfestival keert begin september terug naar Gare Maritime

© Belga
16/08/2023

Van 8 tot en met 10 september vindt in Gare Maritime opnieuw het BD Comic Strip Festival plaats, waar stripliefhebbers signeersessies kunnen bijwonen, auteurs kunnen ontmoeten en de traditionele reuzenballonnen kunnen aanschouwen. Het stripfestival staat dit jaar in het teken van manga, waarvoor een nieuwe themaruimte werd geopend. Ook de 77ste verjaardag van uitgeverij Le Lombard zal gevierd worden.

Ter ere van de 77ste verjaardag van uitgeverij Le Lombard wordt een heuse tentoonstelling georganiseerd over de geschiedenis, heden en toekomst van de gekende uitgever, bekend van onder meer de Thorgal-reeks. "Je krijgt er een overzicht van 77 jaar familiestrips en maakt kennis met de ontstaansgeschiedenis van Le Lombard, de pioniers en de helden van de uitgeverij", aldus visit.brussels in een persbericht.

De tentoonstelling ODYSSEE plaatst op zijn beurt het striperfgoed van Blake en Mortimer in zijn esthetische, culturele en historische context. Daarnaast blijven ook de 'De Kat'-standbeelden in het Brusselse Warandepark te bezichtigen. De expo werd speciaal voor het festival verlengd. Bezoekers kunnen ook de beroemde reuzenballonnen-stripfiguren bewonderen.

Voorts staan ook twee tentoonstellingen opgedragen aan hedendaagse alternatieve stripkunstenaars, de Duitser Max Baitinger en de Fransman Benoit Carbonnel, op het programma. In totaal zullen er ook zo'n 200 signeersessies plaatsvinden in Gare Maritime. "Uitgevers en auteurs stelden een programma samen met heel wat ontmoetingen rond iconische striphelden", zegt visit.brussels.

Het BD Comic Strip Festival is gratis en voor iedereen toegankelijk. Het doel van de organisatie is om zo veel mogelijk mensen in contact te brengen met de rol die het stripverhaal speelt in de hoofdstad.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Events & Festivals , BD Comic Strip Festival , strips , Tour & Taxis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni