Grote jazzfestivals slaan handen in elkaar voor online festival vanuit Flagey

© Johan Jacobs

Op 29 en 30 mei ziet met het 'Bel Jazz Festival' een eerste online jazzfestival het licht. De 24 concerten van Bel Jazz Fest worden opgenomen en uitgezonden vanuit het iconische Flageygebouw. "Flagey keert terug naar zijn roots."

Door de coronamaatregelen zijn festivals niet toegelaten. Zo is onder meer Brussels Jazz Weekend geannuleerd, maar jazzliefhebbers kunnen nu toch uitkijken naar het weekend van 29 en 30 mei. Het nieuw festival heet Bel Jazz Fest en is een initiatief van 11 grote festivals zoals Jazz Middelheim, en de Brusselse festivals Brosella, Brussels Jazz Festival en Brussels Jazz Weekend.

Fysiek aanwezig zijn zal niet mogelijk zijn, maar de 24 concerten worden opgenomen en gestreamd vanuit de studio's in het Flageygebouw. Op de affiche prijken klinkende Belgische namen zoals Nordmann, De Beren Gieren, Esinam en het Brusselse jazzduo Glass Museum.

Tickets kosten 15 euro en het is mogelijk om ook meer te doneren, om de Belgische jazzwereld te steunen. De twee festivalavonden beginnen om 18.00 uur. "Bezoekers kunnen online van podium wisselen en via chat met andere kijkers van gedachten wisselen", laten de organisatoren weten. Alle content blijft nog tot een week na het festival online staan.

“Onze ploeg neemt alle voorzorgsmaatregelen om artiesten en medewerkers in veilige omstandigheden te laten werken", zegt algemeen directeur van Flagey Gilles Ledure. "Flagey keert met Bel Jazz Fest terug naar zijn roots: onze studio’s zijn oorspronkelijk gebouwd om opnames te kunnen maken met een perfecte akoestiek. Toen voor de radio, nu ideaal voor dit online festival."

Tickets kopen kan vanaf vandaag via de website www.jazz.be.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?