Ruim 2.000 mensen betaalden 10 euro voor online muziekfestival

© Kurt Descamps via AU! Livestream Festival
| Sommige 'festivalgangers' maakten het gezellig in hun tuin.

Meer dan 2.000 mensen hebben zondag 10 euro betaald om te kijken en luisteren naar het eerste Belgische Livestream festival van het muziekcollectief Artists Unlimited. Op de affiche stonden onder meer Absynthe Minded, Sioen en Noémie Wolfs. Naast de ticketinkomsten liepen ook nog voor 1.000 euro donaties binnen.

De Nationale Veiligheidsraad besloot alle zomerfestivals te annuleren door de coronacrisis. Artists Unlimited, een collectief van artiesten en muziekfans, zette dan maar samen met onder meer de concertzalen Trix, Vooruit, Handelsbeurs en Ancienne Belgique een livestreamfestival op poten.

Op de affiche stonden tussen 15.30 en 23.00 uur Nick Bril, Absynthe Minded, Sioen, Noémie Wolfs, Tessa Dixson, An Pierlé + Koen Gisen, Gregory Frateur, Rare Akuma en Susobrino geprogrammeerd.

Volgens de organisatoren is alles goed verlopen. De initiatiefnemers willen het platform met betalende livestreams ook na de coronacrisis nog voortzetten, niet alleen voor concerten maar bijvoorbeeld ook voor repetities of backstage-ervaringen. Artists Unlimited is een vzw en alle inkomsten gaan naar de muzieksector.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?