Grote schermen tonen steunbetuigingen van en voor Brusselaars

© Wish.brussels

Aan de Naamsepoort, het Rogierplein, de Kunstberg en het gemeenteplein in Molenbeek zijn vanaf deze week berichten van steun en nieuwjaarsgroeten te zien op grote schermen. Via de hashtag #AanJou, #AToi, #ToYou kan iedereen boodschappen doorsturen die daarna op de schermen in Brussel worden uitgezonden.

De actie Wish.brussels wil Brusselaars dichter bij elkaar brengen door ze een platform te bieden om steunbetuigingen te uiten. “In deze moeilijke tijden biedt de campagne burgers de mogelijkheid om ouderen, de buurman, de winkelier of iemand anoniem te bedanken voor hun inzet, iemand die het moeilijk heeft te troosten, of de nagedachtenis van een geliefde die is overleden te eren.”

De schermen staan sinds deze week op vier verschillende plaatsen in Brussel, verspreid over de bovenstad, het centrum en de benedenstad, en zullen nog te zien zijn tot 10 januari. Alle berichten met de hashtags worden automatisch gedetecteerd en na een interne controle uitgezonden op de gigantische schermen.

Wish.brussels is een initiatief van de vzw Divers-City, ondersteund door de burgemeesters van de Stad Brussel, Sint-Joost en Molenbeek. Ook het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, de Federatie Wallonië-Brussel en de Vlaamse Gemeenschapscommissie steunen de actie.


Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?