Hooverphonic naar Eurovisiesongfestival

1515 hooverphonic 2 kris dewitte

Hooverphonic is de Belgische kandidaat voor het Eurovisiesongfestival in 2020 in de Nederlandse stad Rotterdam. Dat heeft de groep van Alex Callier, Raymond Geerts en Luka Cruysberghs dinsdagavond gezegd in de talkshow "Vandaag" op Eén.

De groep zocht en vond gedurende zijn 25-jarige carrière een eigen, herkenbare sound. Alex Callier (producer/songwriter) en Raymond Geerts (gitarist) vormen sinds het begin de ruggengraat van de band. Bij Hooverphonic zijn wel al heel wat zangeressen de revue gepasseerd. Eerst waren er Esther Lybeert, Liesje Sadonius en Kyoko Baertsoen voor de band doorbrak.

Met Geike Arnaert raakte Hooverphonic in de hitlijsten. Daarna volgde Noémie Wolfs, maar in 2015 klikte het niet meer tussen Wolfs en Callier. Sinds 2018 is Luka Cruysberghs de zangeres van dienst. Zij won in 2017 "The Voice van Vlaanderen".

Hits zoals "Mad about you", "Badaboum", "2 Wicky", "Romantic" en "Eden" vormen de basis voor de live-set van de band. Hooverphonic toerde meermaals door de Verenigde Staten en Europa, op eigen kracht of samen met artiesten zoals Moloko en Massive Attack.

Het nummer voor het Eurovisiesongfestival is al geschreven, maar het is nog niet bekendgemaakt. Dat gebeurt pas in 2020.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?