| Brussels Expo

Interactieve show in Brussels Expo brengt klimaatcrisis in beeld

© belga
08/03/2022

The Climate Show in Paleis 2 van Brussels Expo wil van 10 maart tot 30 juni een uniek podium bieden voor het debat rond de klimaatcrisis. In de belevingsexpo worden mogelijke scenario's getoond van de gevolgen van de opwarming van de aarde, op een manier die wetenschap en kunst samenbrengt.

Waarom proberen we de levensbelangrijke uitdagingen van de klimaatverandering niet aan te pakken? Vanuit die vraag probeerden Tempora Production, Demeter, Cap Sciences Bordeaux Nouvelle-Aquitaine en Climate Voices een klimaatshow te ontwikkelen die de bezoeker verrast. Het resultaat is een kruising tussen theater, film en installatiekunst .

The Climate Show bestaat uit een scène met drie grote schermen en een halfronde tribune die 120 personen per voorstelling van 45 minuten kan ontvangen. Het publiek krijgt afstandsbedieningen om te stemmen, terwijl ze in interactie gaan met een actrice in de rol van de jonge Camille. Zij vertolkt het geweten van onze wereld. Ze gaat een confronterende dialoog aan met enkele stemmen, haar vrienden, en samen bespreken ze de manier waarop het klimaatvraagstuk op individueel en collectief vlak moet worden aangepakt. Verschillende experts houden ook videotussenkomsten tijdens de show.

"Deze show schakelt in de hoogste versnelling om komaf te maken met alle factoren die de klimaatacties afremmen. Impasse na impasse leggen de bezoekers samen een weg af met bewustwording en collectieve deelname als sleutelwoorden," vertelt Louise Schoemans, de coördinatrice van het project voor Tempora Production.

De ambitie van The Climate Show is voor een bewustwording te zorgen die tot nieuwe engagementen en een gedragswijziging leidt.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni