Koningin Elisabethwedstrijd voor piano start 3 mei zonder publiek in Flagey

© PhotoNews
| Koningin Elisabethwedstrijd in 2017.

De Koningin Elisabethwedstrijd voor Piano vindt dit jaar plaats van 3 mei tot 9 juni. De wedstrijd gaat door zonder publiek. Dat meldt de organisatie dinsdag.

De pianowedstrijd, die oorspronkelijk plaats zou vinden in mei 2020, werd door corona uitgesteld naar mei 2021. Na maanden van onzekerheid heeft de organisatie een knoop doorgehakt en de wedstrijd vindt effectief dit jaar plaats, weliswaar dus zonder publiek.

De eerste ronde gaat door van 3 tot 8 mei in Flagey. De halve finale van 10 tot 15 mei, ook in Flagey, en de finale van 24 tot 29 mei in het Paleis voor Schone Kunsten. Er zijn 6 en geen 12 finalisten. Na de finale zijn er nog een laureatenconcert en een slotconcert.

De organisatie werkt voor de uitzendingen samen met Proximus, de VRT en de RTBF. Niet alleen de halve finale, de finale en de laureatenconcerten worden live uitgezonden, maar voor de eerste keer ook de eerste ronde via een live videostream op de website van de organisatie.

Wegens enkele afzeggingen zijn er 64 kandidaten in plaats van de 74 die geselecteerd waren voor de wedstrijd die oorspronkelijk in mei 2020 gepland was. Het betreft 53 mannen en 11 vrouwen, met 19 verschillende nationaliteiten.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?