Kunstbeurs Brafa ruilt Thurn en Taxis voor Brussels Expo

© Belga
14/12/2021

De 67ste editie van de Brussels Art Fair (Brafa) zal plaatsvinden in Brussels Expo op de Heizel van zondag 19 tot zondag 26 juni 2022, zo maakten de organisatoren dinsdag bekend. De organisatoren hadden eind november besloten het evenement uit te stellen wegens de gezondheidssituatie, maar maakten toen geen nieuwe data bekend.

Het evenement zou oorspronkelijk eind januari plaatsvinden, maar vanwege de verslechterde coronasituatie zag de organisatie zich gedwongen haar plannen te herzien. “De maand juni ligt ver van de heropleving van Covid-19 tijdens de wintermaanden. Het leek ons de meest geschikte maand om de beurs in optimale omstandigheden te organiseren en bezoekers de kans te bieden de verschillende tentoonstellingen en culturele evenementen te ontdekken die in die periode in België gehouden worden,” zegt Harold t’Kint de Roodenbeke, voorzitter van Brafa.

Naast de verandering van datum verandert de beurs ook van locatie: na bijna 18 jaar op de site van Thurn & Taxis, verhuist Brafa naar het noorden van de hoofdstad. De beurs zal plaatsvinden in Brussels Expo op het Heizelplateau.

De organisatie had eerder al aangekondigd dat 134 exposanten uit 14 verschillende landen hun deelname aan deze editie van 2022 al hadden bevestigd.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni