Kwart minder bezoekers voor Batibouw

© PhotoNews

De voorbije dagen vonden zo'n 187.000 bezoekers de weg naar Brussels Expo voor Batibouw. Dat zijn er een kwart minder dan vorig jaar. Volgens de organisatie lag de beurs op koers voor een lichte stijging van het aantal bezoekers, maar was de invloed van het coronavirus vooral in het laatste weekend toch voelbaar.

De editie van dit jaar was een vernieuwde editie, die twee dagen korter was en waar bezoekers op weekdagen na 16 uur gratis binnen konden. "De vernieuwde editie kon op heel wat enthousiasme rekenen van zowel bezoekers als exposanten", meldt Frédéric François, algemeen directeur van beursorganisator FISA.

Voorzorgsmaatregelen

Maar het coronavirus gooide dus roet in het eten, aldus de organisator. "Aan die bijzondere omstandigheden konden we weinig veranderen," stelt François, die vooral de positieve signalen onthoudt. "Op woensdag op het eind van de dag lag het totale aantal bezoekers nog een procent hoger dan vorig jaar. We zagen toen volop het effect van een aantal belangrijke aanpassingen die we dit jaar aan de beurs hebben gemaakt."

Er werden verschillende maatregelen genomen tegen het coronavirus. Mitsubishi Electric, een producent van warmtepompen en aircosystemen, neemt geen risico's en liet de dag voor de start weten dat het zijn stand handhaaft, maar niet zal bemannen.

Dalende trend

Batibouw duurde dit jaar nog negen dagen, van 29 februari tot en met 8 maart. De twee dagen voorbehouden voor professionele bezoekers, die traditioneel de opening voor het grote publiek voorafgingen, zijn geschrapt. Ze werden vervangen door drie onafhankelijke vakbeurzen die tijdens de beurs plaatsvinden.

Meer dan 8 op de 10 in opdracht van FISA bevraagde onderzoekers stelde dat ze de bouwbeurs in hun omgeving zou aanraden. Batibouw lokte vorig jaar 257.000 bezoekers, ook al een daling met 10 procent tegenover 2018. Volgend jaar loopt de beurs van 27 februari tot en met 7 maart.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?