| Cabaret Chez Maman wordt 25 en trekt daarvoor naar nachtclub Bloody Louis.

La Demence, Chez Maman en Benediction vieren verjaardag in stijl

GR
© BRUZZ
03/10/2019

De LGBTQI+-community heeft dit najaar een aantal verjaardagen te vieren. Het gayfeest La Demence wordt 30 jaar, het cabaret Chez Maman mag 25 kaarsjes uitblazen en het gelijkaardige Benediction staat voor de tweede keer op rij op het programma in nachtclub C12. En er is de jaarlijkse Mister Bear-verkiezing in de Bodega in Molenbeek.

La Demence is ongetwijfeld een van de bekendste gayfeesten van Europa. Het vindt twaalf keer per jaar plaats, doorgaans op een vrijdagavond of op de vooravond van een feestdag. La Demence lokt holebi's uit heel Europa en van nog verder. Het evenement vindt plaats in discotheek Fuse en evenementencomplex Paleis 12 van 31 oktober tot en met 3 november vanaf 22 uur.

Ook cabaret Chez Maman wordt in de bloemetjes gezet. De bar in de Lievevrouwbroerstraat is uitgegroeid tot een referentie op vlak van travestieshows. Elk weekend dalen ‘mama en haar dochters’ af van de zoldertrap naar de toog die ook fungeert als podium. Maar die zal op 7 december leeg blijven, want dan verhuist Chez Maman voor een keer naar de Bloody Louis om er haar 25ste verjaardag te vieren.

Wie wordt Mister Bear 2019?

Naast La Demence en Chez Maman, vindt dit jaar ook voor de tweede keer Benediction plaats. Dat mag gezien worden als een plek ‘waar iedereen welkom is en die openstaat voor creativiteit’.

Julien_Guilmain

| Julien Guilmain werd vorig jaar verkozen tot Mister Bear 2018.

Het evenement wil de afstand tussen podium en publiek zo klein mogelijk houden. Daarvoor nodigde het deze editie The Black Madonna en Mike Servito uit in nachtclub C12 waar Benediction doorgaat op 11 oktober.

En met de Mister Bear-verkiezing staat er nog een klassieker op het programma. De negende editie ging gisteren van start en loopt tot en met zondag. Het is het hoogtepunt van de Belgium Bear Pride.

Op verschillende plaatsen in Brussel wordt er gezocht naar de ‘Beer van het Jaar’. De term ‘beer’ is een geuzennaam voor behaarde en forse venten die op behaarde en forse venten vallen en zou afkomstig zijn van de Amerikaanse stad San Francisco.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Events & Festivals , Chez Maman , La Démence , Benediction , cabaret , verjaardag

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni