Lego opent nieuwe belevingscentrum in Brussel

© Lego Discovery Centre

Aan het winkelcentrum Docks Bruxsel is woensdag het 3.000 m2 grote Lego Discovery Centre officieel geopend. Het belevingscentrum van Lego richt zich op 2- tot 10-jarigen en opent op vrijdag 24 juni voor het grote publiek.

In totaal zijn er wereldwijd al 27 Lego Discovery Centre te vinden, maar dit in Brussel is het eerste van een nieuwe generatie belevingscentra. In Brussel wordt de bezoeker door twaalf zones vol bouwwerken geleid en kunnen de kinderen natuurlijk ook zelf hun fantasie de vrije loop laten.

In de 'Lego Boom der Verbeelding' mogen de jonge bouwers zelf hun ideeën uitwerken. Wie zichzelf graag uitdaagt krijgt in 'De Workshop' tips van de Lego Master Builder om speciale bouwwerken te maken. En voor de kleinsten is er het Duplo Park.

De beleving komt nog meer tot uiting in de 4D-bioscoop of op de 'Imagination Express', waar je een treinrit maakt en onderweg spelpunten kan verzamelen. Op de 'Ruimte Missie' kunnen de kinderen hun eigen ruimteschip maken en het ook echt tot leven zien komen.

"De afgelopen maanden is er hard gewerkt om het Lego Discovery Centre de ultieme plek te maken om samen te spelen, ontdekken, creëren en plezier te maken. Alleen al aan de zone Mini World werd maar liefst 6.600 uur gebouwd. Het Lego Discovery Centre Brussels is uniek dankzij een aantal gloednieuwe belevenissen," zegt Michelle Hoeneveld, general manager van Lego Discovery Centre.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?