Marathon van Brussel

| Een vorige editie van de marathon van Brussel.

Marathon van Brussel krijgt nieuw parcours

AV
© BRUZZ
16/05/2022

De Brussels Airport Marathon en Half Marathon zijn terug van weggeweest. Met een volledig nieuw parcours bovendien. De start verhuist naar het Atomium, de finishlijn zal getrokken worden in het Koning Boudewijnstadion. Inschrijven kan vanaf 17 mei, om 13u.

Op 2 oktober vindt de 17e editie van de Brussel Airport Marathon en de Half Marathon plaats. De afgelopen twee jaar kon de marathon niet plaatsvinden, om de gekende reden. Het loopevent is er voor verschillende lopers van beginner tot professional en die kunnen kiezen tussen diverse afstanden: 42, 21 of 10 km. Naast de marathon en halve marathon zijn er ook kortere afstanden beschikbaar voor kinderen. Je kan als individu meedoen, maar je kan ook als groep - met je collega’s van het werk bijvoorbeeld - deelnemen.

Een nieuw element dit jaar is de aangepaste looproute. De start vindt plaats op het Heizelplateau, waarna de deelnemers richting centrum lopen en weer terug. Onderweg passeren ze onder andere voorbij het Koninklijk Paleis, om uiteindelijk te finishen op de piste van het Koning Boudewijnstadion. Het volledige en precieze parcours wordt later bekendgemaakt.

Benoit Hellings (Ecolo), schepen van sport van de Stad Brussel, is fan van het event. “We kijken ernaar uit de deelnemers in groten getale door onze stad te zien lopen. Als hoofdstad van Europa zijn we het aan onszelf verplicht een marathon van niveau te hebben. Met het nieuwe parcours wordt hier volledig aan voldaan.”

“Samen sporten verbindt, net als reizen.”

Arnaud Feist, CEO Brussels Airport

Ook bij Brussels Airport dezelfde positieve boodschap. “Na twee jaar zijn we blij dat de wedstrijd opnieuw kan plaatsvinden,” zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport. "Samen sporten verbindt, net als reizen.”

Marathon met internationale opkomst

Elk jaar krijgt de marathon meer internationale lopers over de vloer. Veel Fransen, Duitsers, Nederlanders en Engelsen kennen de Brussels Airport Marathon. Aan de start stonden toen meer dan 100 verschillende nationaliteiten. De nieuwe start, onder het Atomium, sluit volledig aan bij het internationale imago van de loopwedstrijd.

“Met deze marathon beschikt Brussel over een nieuwe sportieve troef,” volgens Sven Gatz, Minister van Financiën en Begroting in de Brussels Hoofdstedelijke Regering. “We verheugen ons nationale en internationale gasten te verwelkomen op de koninginnenwedstrijd van het lange afstandslopen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Events & Festivals, Sport, Brussels Marathon, Atomium, Koning Boudewijnstadion, nieuw parcours

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni