| 20 kilometer door Brussel

De komende weken vinden er meerdere loopwedstrijden plaats in het Brussels Gewest. “De coronapandemie heeft mensen laten beseffen hoe belangrijk sporten is”, stelt Carine Verstraeten, algemeen secretaris van de 20 kilometer van Brussel.

Loper of wandelaar, met of zonder training, iedereen is welkom op de Brusselse loopwedstrijden. “De wedstrijden focussen altijd op gemeenschap, op samenkomen. Je hebt mensen die er recordtijden neerzetten, maar velen komen gewoon om samen te wandelen of lopen”, zegt Tim Verheyden, VRT-journalist en mede-oprichter van BXL Run Crew. Een overzicht van de wedstrijden.

18 april: Brussels Nature Run & Walk

Verheyden tekende het parcours voor de tweede editie van de Nature Run & Walk uit. “We vertrekken in het groene Brussel en lopen zo Vlaanderen in. De uitzichten zijn fantastisch. Deelnemers, lopers en wandelaars, kunnen kiezen uit een parcours van 7, 17 of 27 kilometer.”

Brussels Nature Run & Walk

23 april: Hyacintenjogging

Na twee afgelaste edities gaat de 39e editie van de Hyacintenjogging weer door in het Hallerbos. Joggers kunnen kiezen tussen parcours van 7, 14 of 21 kilometer. Volgens Verheyden is het een loopwedstrijd doorheen “fenomenale natuur”. Er vindt dit jaar geen kinderjogging plaats.

Hyacintenjogging

boshyacinten-in-het-hallerbos---foto-hugo-vanderwegen.ashx_.jpg

| Boshyacinten in het Hallerbos kleuren de Hyacintenjogging

24 april: 10 km van de ULB

De 11e editie van de 10 kilometer van de ULB loopt grotendeels door Ter Kamerenbos en start en eindigt op campus Solbosch in Elsene. Voor kinderen is er een hindernissenparcours van 1,1 kilometer lang voorzien.

Loopwedstrijd ULB

8 mei: 15 km van Sint-Lambrechts-Woluwe

De 15 kilometer maakt gebruik van de lichte hellingen van de Woluwevallei, enige ervaring is dus vereist. Het parcours begint en eindigt op de oude spoorlijn die deel uitmaakt van de Groene Wandeling en wisselt natuur en stad af.

15 km van Woluwe

13 mei: Heilig-Hart jogging

De Heilig-Hartschool in Jette organiseert dit jaar de tweede editie van de Heilig-Hart jogging. Kinderen lopen een rondje in het Koning Boudewijnpark, volwassenen nemen daar nog het Laarbeekbos bij. Afspraak op de speelplaats van de school.

Heilig-Hart jogging

15 mei: 10 km van Ukkel

Na twee jaar afwezigheid kunnen lopers vanaf 12 jaar opnieuw terecht in Ukkel voor de 10 kilometer. De 13e editie vertrekt en eindigt in het Wolvendaelpark.

Loopwedstrijd Ukkel

15 mei: Plantentuinjogging

Op diezelfde zondag: de Plantentuinjogging in Meise. De organiserende joggingclubs zetten in op een gezellige jogging op een uitdagend parcours met uitzicht op de Plantentuin. Lopers kunnen kiezen tussen rondes van 7,4 of 13,4 kilometer. Wandelaars hoeven geen vast parcours te volgen.

Plantentuinjogging

29 mei: 20 km van Brussel

De 42e editie wil aantonen hoe belangrijk sport is, zeker na corona, zegt Verstraeten. “Het vertelt ook een verhaal”, legt ze uit. “Deelnemers moeten trainen, 20 kilometer is niet makkelijk. Veel mensen lopen voor goede doelen. Als zij dan over de finish lopen, zijn ze moe, maar trots. Iedereen lacht aan de eindmeet.” De BXL Run Crew gooit de beentjes ter voorbereiding al eens los op 28 mei, laat Verheyden weten.

De 20 kilometer

20 km door Brussel

| 41ste editie van de 20 km door Brussel

5 juni: Les Foulées Estivales ART

Ook dit jaar organiseert ART Running Team Les Foulées Estivales. Deelnemers kunnen kiezen uit een parcours van 5 of 13 kilometer lang, dat volledig door het Zoniënwoud loopt.

Foulées Estivales

19 juni: De Laarbeekse Paden

Joggans, de Jogging Ganshoren Club, organiseert voor de 16e keer loopwedstrijd De Laarbeekse Paden. Het uitgestippelde, heuvelachtige, parcours in omliggende parken en bossen is goed voor 10 kilometer in de Noordrand van Brussel.

Laarbeekse Paden

24 juni: 12 km van Anderlecht

5 of 12 kilometer door de gemeente Anderlecht lopen op een vrijdagavond? Dat kan op 24 juni. Eindigen doet elke deelnemer met een rondje in het Lottopark, thuisbasis van RSC Anderlecht. Kleuters kunnen hier 400 meter lopen, leerlingen uit de eerste drie jaren van de lagere school lopen 800 meter.

Loopwedstrijd Anderlecht

26 juni: Liantis Urban Trail Brussels

De mooiste steden van België ontdekken op een unieke manier, dat is wat de Liantis Urban Trail Series belooft. Op 26 juni kunnen sportievelingen zo Brussel ontdekken op een parcours van 5 of 12 kilometer.

Urban Trail

urban_trail.png

| Urban Trail in Brussel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni