Honderden fans in de rij voor Beyoncé: 'Ze is hét rolmodel, voor iedereen'

Bekijk ook de afspeellijst: zaterdag 13 en zondag 14 mei 2023

Deze avond om 20 uur houdt de Amerikaanse zangeres Beyoncé halt in het Koning Boudewijnstadion voor haar Renaissancetournee. Al sinds de middag stonden honderden fans aan te schuiven in de hoop op een goed plekje. De sfeer zit er goed in, fans brengen snacks mee en hebben alle liedjes geoefend. "Ze is hét rolmodel, voor iedereen."

Zaterdagavond hadden een tiental fans al kamp opgezet om er zo vroeg mogelijk bij te zijn. Naar verwachting zal de drukte alleen nog maar toenemen in de aanloop naar de start van het concert.

Bij de meeste fans zit de sfeer er goed in. "We kennen alle liedjes, we hebben er zin in," klinkt het in de rij. Voor sommigen is het Beyoncé zien een droom die uitkomt. "C'est ma femme," zegt een fan. "Ik volg haar al sinds ik klein ben." "Beyoncé is het perfecte rolmodel, voor iedereen," zegt een andere fan. Hun tip om te overleven in de rij? Breng wat snacks mee om op te eten in de rij.

Verkeershinder

De politie verwacht verkeershinder en raadt aan om de omgeving van de Heizel te vermijden. Volgens de politie valt er verkeershinder te verwachten in de omgeving van de Heizel en op de Ring. Rond 19 uur lijkt het met de verkeersdrukte nog mee te vallen, alleen in de straten rond het stadion rijdt het verkeer langzaam. Brussel Mobiliteit én de politie vroegen reizigers op voorhand om zoveel mogelijk met openbaar vervoer te reizen.

Verschillende fans klaagden online over eten dat wordt weggenomen bij het fouilleren. Toch stelt de website van Live Nation duidelijk dat eten niet mee binnen mag. "Enkel in de wachtzones voor het middenplein is dat wel toegelaten," klinkt het op de website. Hervulbare lege plastieke flessen mogen wel binnen. De organisatie voorziet drinkfonteintjes.

Bekijk hier nog meer beelden uit de rij.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?